Εργονομία. Μία λέξη, μία ιστορία.
Η δική μας καθημερινή ιστορία. 

 Ετυμολογικά ο όρος εργονομία προέρχεται από τις λέξεις «έργον» και «νόμος». Οι αρχές της εργονομίας έχουν εφαρμογή στην καθημερινότητά (σπίτι,  σχολείο, εργασία κλπ).

 Η εργονομία ασχολείται με το σχεδιασμό ασφαλών εργαλείων /μηχανημάτων, τη μελέτη και δημιουργία του κατάλληλου εξοπλισμού που θα’ ναι προσαρμοσμένος στην ανάπτυξη των μαθητών, την εφαρμογή της στα συστήματα κυκλοφορίας  για τους ηλικιωμένους και στα άτομα με ειδικές ανάγκες καθώς και την κατάλληλη ρύθμιση του σταθμού εργασίας. Ο εργονομικός σχεδιασμός των καθημερινών μας δραστηριοτήτων, προσαρμοσμένος στις δυνατότητες και στους περιορισμούς του ανθρωπίνου σώματος, αποτελεί το κλειδί για την πρόληψη και την αποφυγή των μυοσκελετικών διαταραχών.Μέσα απ’ αυτές τις ανάγκες ξεκίνησε πριν 15 χρόνια  η ιδέα του επαναπρογραμματισμού του Ανθρώπινου Σώματος ή Reprogramming Human Body. Ένας επαναπρογραμματισμός για μικρούς και μεγάλους, ο οποίος μέσα από την κίνηση  θ’ αναβαθμίσει το δικό μας 'λογισμικό'. 

 Αυτό είναι και το όραμα του Reprogramming Human Body. Να προστατέψει από τραυματισμούς τους ανθρώπους στο επαγγελματικό και οικογενειακό τους περιβάλλον και να προωθήσει την κοινωνική, ψυχική και σωματική ευεξία των εργαζομένων και των οικογενειών τους.   

Γιατί η εργονομία είναι η καθημερινή μας συμμαχία.

Αναστάσιος Μαργαρίτης 

CEO-FOUNDER

 


email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.